Dominicus loopt lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis

Op Kindcentrum Dominicus streven wij er naar de kinderen te leren om belangen af te wegen, keuzes te maken en een eigen weg te gaan met als doel dat ze voor zichzelf én voor anderen kunnen en willen zorgen en een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij.

Vanuit dat oogpunt vinden we het onder andere belangrijk om een paar keer per jaar echt iets te doen voor de ander. Zo ook onze deelname aan de Lichtjestocht voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.
Met onze deelname hopen wij met uw hulp een mooi bedrag op te halen om dit goede doel te steunen. Samen kunnen we zorgen voor meer bekendheid voor zeldzame ziekten en voor het doen van wetenschappelijk onderzoek.
Door het kopen van een lichtje maakt u dit mede mogelijk!

Samen – Vertrouwen – Aandacht – Ontdekken – VeerKRACHT

Koop een lichtje voor kinderen met een zeldzame ziekte

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame aandoening. Ruim 80% betreft helaas kinderen.

Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten bekend, waarvan de meeste aandoeningen erfelijk of aangeboren. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen (nog) onbekend. Mede daardoor is een vroege herkenning heel moeilijk, wat vaak leidt tot een late diagnose. De aandoening kan intussen verergerd zijn, of zelfs verkeerd behandeld.

Veel ouders verkeren in onzekerheid over de toekomst en zijn vaak zoekende naar antwoorden. Ze voelen zich er alleen voor staan, omdat er voor ‘bekende’ ziektes veel meer aandacht en zorg bestaat. Daarnaast is er voor veel van deze ziekten nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing.

Maar liefst 30% van de kinderen overlijdt vóór het 5e levensjaar. Daar moeten we iets aan doen!

Ontmoet ons team